home

 

Nestematele Peninsulei Iberice

 

PORTUGALIA - SPANIA

 

Lisabona - Sintra - Evora - Sevilla - Malaga - Ronda - Granada -

Ubeda - Madrid - Toledo - Barcelona

 

in acest tur in Spania si Portugalia, veti petrece clipe magice in patru orase legendare, de la coasta aurie a Oceanului Atlantic pana la apele albastre stralucitoare ale Marii Mediterane. Arhitectura distinctiva a Barcelonei, energia artistica a Madridului, trecutul medieval al Sevilliei si farmecul din gresie si pietruit al Lisabonei va asteapta sosirea si explorarea. Vom experimenta ce este mai bun din bucataria, cultura, arta si istoria spaniola si portugheza, toate in timp ce vom traversa peisajele dramatice facute celebre de Don Quijote.

 

Perioada: 20.05 - 02.06.2024

 

Ziua 1 / 20.05.2024: Bucuresti - Amsterdam - Lisabona

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 05:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei KLM). Plecare cu compania KLM, zbor KL 1372 (07:00 / 08:55) spre Amsterdam, de unde se va pleca cu zborul KL 1583 (12:35 / 14:35) spre Lisabona, capitala Portugaliei. Transfer pentru cazare in Lisabona la Hotel Lutecia Smart Design 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 21.05.2024: Lisabona - Sintra - Lisabona

Mic dejun. Alaturi de un ghid local vom porni in turul orasului Lisabona, care va include cartierul istoric Belem, puternic legat de descoperirile maritime portugheze, cu frumoasele monumente istorice din sec. XV - XVI. Vom face o oprire pentru fotografii la celebrul Torre de Belem, o bijuterie a artei manueline, monument intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si la Monumentul Descoperirilor Maritime, candva punctul de plecare al catorva expeditii maritime, monument modern construit in cinstea comemorarii a 500 de ani de la moartea Printului Henric Navigatorul. Vom vizita Biserica Manastirii Dos Jeronimos, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, construita in stil manuelin in anul 1502, unde se afla mormintele exploratorului Vasco da Gama si marelui poet Luis de Camoes. Ne vom indrepta apoi catre unul dintre cele mai vechi cartiere ale orasului, Alfama, vestit pentru pitorestile stradute inguste, cu magazine ale diversilor mestesugari, dupa care vom face o incursiune in centrul orasului, in Baixa, pentru a admira Bulevardul Avenida da Liberdade, Piata Marques de Pombal, Piata Restauradores si Piata Rossio. in continuarea zilei ne vom deplasa spre Sintra, un orasel de poveste inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO, inconjurat de castele si palate, care ii confera un farmec aparte. Vom putea vizita Palatul Queluz si gradinile sale, care reprezinta unul dintre cele mai bune exemple de arhitectura portugheza de la sfarsitul sec. al XVIII-lea. Construit la ordinele lui Pedro al III-lea si folosit ca resedinta regala, acest palat reflecta evolutia gusturilor si stilurilor in diferite perioade, trecand de la baroc la rococo si la neoclasicism. intoarcere pentru cazare in Lisabona la Hotel Lutecia Smart Design 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 22.05.2024: Lisabona - Evora

Mic dejun. Plecare spre Evora, oras cunoscut si sub numele de Orasul Roman, unul dintre cele mai vechi orase europene, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, faimos pentru centrul vechi strajuit si in prezent de vechile ziduri medievale si pentru numarul mare de monumente si palate care dateaza din perioade istorice diferite. Situata in regiunea Alentejo, a carei capitala este, Evora imbina elementele celtice si romane cu stilul maur, ceea ce confera o imagine aparte acestei asezari. Vom face un tur pietonal in centrul istoric pentru a vedea printre altele, Templul Roman, Catedrala si Capela Osuar. Vom avea apoi timp liber pentru a ne plimba pe strazile cu atelierele mestesugarilor, unde vom putea admira obiecte din lut pictate, obiecte din cupru si mobila plina de culoare. Cazare in Evora la Hotel Hilton Garden Inn 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 23.05.2024: Evora - Sevilla

Mic dejun. in aceasta zi vom calatori spre regiunile viticole portugheze si vom trece granita in Spania. Pe traseu ne vom opri in zona rurala din Los Alcores (Carmona), la Basilippo Oleoturismo, unde vom participa la o "degustare" a uleiului de masline, inclusiv a unei inghetate de ciocolata aromatizata cu ulei. Ne vom bucura de o experienta unica si vom invata secretele care ii ajuta pe localnici sa produca cel mai bun ulei de masline extravirgin, Basilippo. Ne vom deplasa apoi spre Sevilla, al patrulea oras ca marime din Spania, capitala Andaluziei, metropola situata pe malul raului Guadalquivir, locul de nastere al celebrului dans flamenco. Orasul care a fost intemeiat de fenicieni a primit numele de Colonia Iulia Romula sub Iulius Caesar, in anul 45 i.Hr.. Cazare in Sevilla la Hotel Silken Al-Andalus Palace 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 24.05.2024: Sevilla

Mic dejun. Dimineata vom vizita cel mai important obiectiv turistic din Sevilla, Real Alcazar, cel mai insufletit palat al Andaluziei, construit in sec. al XIV-lea cu arhitecti mauri din Granada de catre un rege catolic, in stilul denumit mudejar - viziunea idealizata de crestini a rafinamentului estetic arab, Parcul Maria Luiza, Plaza de Espana, locul unde s-au filmat numeroase cadre din celebrul Star Wars si fosta Real Fabrica de Tabacos, unde Carmen i-a parut irezistibila lui Don Jose, in opera lui Bizet. Vom vizita apoi Catedrala Santa Maria, un edificiu impunator ridicat pe locul unei foste moschei, cea mai mare catedrala gotica din lume, a treia catedrala din punct de vedere al marimii, ce adaposteste numeroase valori ale Spaniei inclusiv mormantul lui Cristofor Columb si picturi de Murillo si Goya, dupa care vom admira La Giralda, turnul cu ceas al catedralei, un exemplu desavarsit al arhitecturii medievale din perioada dinastiei Almohad. Dupa-amiaza vom avea parte de o experienta unica, participand la o lectie de flamenco, prilej cu care vom afla istoria acestui stil de muzica si dans originar din Andaluzia, care dateaza de vreo trei secole. Dupa aceasta lectie vom asista cu un pahar de Sangria la un adevarat Show de Flamenco. Cazare in Sevilla la Hotel Silken Al-Andalus Palace 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 25.05.2024: Sevilla - Malaga

Mic dejun. Traseul zilei ne va purta spre Malaga, unul dintre cele mai vechi orase din lume, cu o istorie de peste 2800 de ani, care incepe cu fenicienii, continua cu cartaginezii, romanii si arabii, pana cand in anul 1487 sa fie recucerit de catre crestini. Ajunsi in Malaga, care i-a dat lumii pe Pablo Picasso, Antonio Banderas si Pablo Alboran, veti face un tur panoramic si pietonal care va include Cetatea Alcazaba, ridicata in sec. al VIII-lea in scop de aparare impotriva piratilor, in prezent muzeu arheologic, Castelul Gibralfaro, cetate maura construita in sec. al XIV-lea de catre Yusef I din Granada, Catedrala in stil greco-roman, construita pe locul unei vechi moschei maure, Muzeul Pablo Picasso cu cele 155 de lucrari ale lui Picasso, Casa Memoriala Pablo Picasso situata in Plaza de la Merced, Plaza de Toros si arena de coride care dateaza din anul 1874, inclusa in Patrimoniul UNESCO. Cazare in Malaga la Hilton Garden Inn 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 26.05.2024: Malaga - Ronda - Malaga

Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale si plaja sau excursie optionala la Ronda, cel mai vestit pueblos blancos din Spania, orasel construit pe stanci, pe marginea unui canion inalt sapat de Raul Guadalevin, ceea ce-l face deosebit de pitoresc. Canionul El Tajo si Puente Nuevo, unul dintre cele trei poduri care traverseaza raul, au facut Ronda faimoasa pe plan international. Vom vedea cum Canionul El Tajo imparte Ronda in doua, respectiv vechea asezare, care dateaza de pe vremea romanilor si orasul nou, dezvoltat incepand cu sec. al XV-lea. Vom admira vestigiile maure ale istoriei indelungate ale orasului Ronda, precum Baile Arabe care dateaza din secolele XIII - XIV, ruinele unor moschei maure din aceeasi perioada si Palacio del Rey Moro (Palatul regelui maur), resedinta principala a conducatorilor mauri care au condus Emiratul de Ronda. in acelasi timp, Ronda este orasul unde au luat nastere celebrele lupte cu tauri, avand cea mai veche arena de corida din Spania. Vom vizita crama Bodega Hidalgo, fondata in anul 2006 de familia Garcia Hidalgo, care este situata in frumoasa vale Guadalcobacin, numita dupa raul care o strabate, unde vom participa la o degustare a sortimentelor de vin produse in aceasta zona. Cazare in Malaga la Hilton Garden Inn 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 27.05.2024: Malaga - Granada

Mic dejun. Plecare spre Granada, unul dintre cele mai frumoase si reprezentative orase din Andaluzia, situat la poalele muntilor Sierra Nevada. Vom vedea de ce Granada este considerata ultimul bastion al prezentei maure in Andaluzia, unde vom descoperi multe exemple, de arhitectura medievala din perioada ocupatiei acesteia. Vom vizita Cetatea Alhambra, fosta resedinta a regilor mauri, unde vom face un tur complet, care va include Generalife, Palatul Regal Nasrid, Palatul lui Carlos V si Alcazaba. Punctul culminant va fi Complexul Nasrid, o fantezie nesfarsita si complicata de curti interioare, arcade si cupole din lemn, ipsos si gresie, impodobite cu incrustatii si faianta cu motive geometrice si florale stilizate, incununate de stucatura fina ca o dantela. Aceasta capodopera a creativitatii si sensibilitatii maure, a fost comparata cu imaginea paradisului pe Pamant de catre spaniolii care au descoperit-o. Ziua va continua cu vizitarea centrului istoric al Granadei, unde sunt monumentele de o importanta deosebita pentru cultura crestina. Cazare in Granada la Hotel Porcel Alixares 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 28.05.2024: Granada - Ubeda - Madrid

Mic dejun. Itinerariul zilei ne va conduce spre Ubeda, una dintre bijuteriile din coroana Andaluziei, un oras elegant si cultural, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, ca exemplu timpuriu al arhitecturii civice renascentiste. Vom vedea Sacra Capilla de El Salvador, in traducere Capela Sacra a Mantuitorului Lumii, cunoscuta la nivel local sub numele de Panteon, care a fost comandat de Francisco de los Cobos ca panteon anexat palatului sau din Ubeda si care este in prezent o capela catolica, detinuta de familia Medinaceli, descendenti ai sotilor Cobo. Vom continua cu Colegiata de Santa Maria de los Reales Alcazares care se afla la cativa pasi de capela, situata de asemenea in Plaza Vazquez de Molina, magnifica piata renascentista a orasului vechi. Aceasta a fost declarata monument national in anul 1926 si este biserica principala din Ubeda. Tavanul deosebit boltit cu butoaie a fost creat in sec. al XVII-lea. Orasul este cunoscut pentru mestesugurile sale, cu multe ateliere de olarit deschise publicului. Ceramica Ubeda se caracterizeaza printr-o glazura de culoare verde intens, care are origini maure. Nu vom parasi orasul insa fara sa gustam uleiul de masline extravirgin si painea de masline. Ne vom deplasa apoi spre Madrid, oras situat in inima Peninsulei Iberice, chiar in mijlocul Castiliei, construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, ce a devenit capitala in anul 1561, in timpul domniei lui Filip al II-lea de Habsburg. Cazare la Hotel Elba Madrid Alcala 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 29.05.2024: Madrid - Toledo - Madrid

Mic dejun. in prima parte a zilei ne vom deplasa la Toledo, fosta capitala a Spaniei, oras al carui nume este legat de cel al pictorului El Greco, asezat maiestuos pe un deal, pe partea dreapta a raului Tajo, inconjurat de campiile provinciei Castilla La Mancha. Toledo a fost cunoscut ca "orasul a trei culturi" in Evul Mediu, un loc in care comunitatile crestine, musulmane si evreiesti au coexistat pasnic. Datorita acestui fapt, orasul este un adevarat muzeu in aer liber, renumit pentru monumentele arabe, evreiesti si crestine din interiorul centrului fortificat si a fost declarat Patrimoniu Mondial de catre UNESCO. Deoarece Toledo a fost un important centru pentru producerea sabiilor, vom putea optional sa vizitam un astfel de atelier. Dupa-amiaza intoarcere la Madrid, oras cosmopolit, centru al administratiei publice, al Guvernului, al Parlamentului Spaniei si al Familiei Regale. Vom face un tur panoramic de oras care va include Puerta del Sol, celebrul bulevard Gran Via, Plaza Cibeles, Palatul Regal din Madrid, Teatro Real, care include si Casa Operei restaurata in anul 1850, Parcul Buen Retiro, impunatoarea Biblioteca Nationala, care contine o parte din arhivele istorice ale Spaniei, Muzeul Prado, care adaposteste una dintre cele mai celebre colectii de arta din lume, Muzeul National si Centrul de Arta Regina Sofia. Chiar daca Madridul dispune de o infrastructura moderna, vom vedea ca acesta si-a pastrat totusi aspectul istoric pe care-l vom regasi pe multe dintre strazile si cartierele sale. Cazare la Hotel Elba Madrid Alcala 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 30.05.2024: Madrid - Barcelona

Mic dejun. Dimineata vom lua trenul spre Barcelona, capitala Cataloniei, orasul minune ce sta sub semnul talentului suprauman al lui Gaudi. Dupa sosire vom face un tur al Barcelonei care va incepe cu o oprire la punctul de belvedere Mirador de Montjuic, de unde vom putea admira panorama orasului, bijuteria Cataloniei. Vom vedea apoi impozantul monument dedicat lui Cristofor Columb, inalt de 60 m, ridicat in anul 1888 la capatul dinspre port al celebrului bulevard La Rambla. Turul panoramic se va incheia in fata edificiului gotic al impozantei Catedrale din Barcelona, a carei constructie a inceput in anul 1298, pe fundatiile unor constructii mai vechi. Vom face apoi o plimbare prin centrul istoric, unde vom vedea atat anticul zid roman, dar si cladirile moderne, cu magazine de o mare diversitate la parter, de pe Avinguda del Portal de l'Angel, artera comerciala pietonala, care ne va conduce pana in Piata Cataloniei (Plaça de Catalunya), aflata la celalalt capat al emblematicului bulevard La Rambla. in continuarea zilei veti avea timp liber la dispozitie pentru a va continua plimbarea, trecand pe langa artistii stradali si tarabele cu suveniruri de tot felul. Cazare la Hotel INNSiDE Barcelona Apolo by Melia 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 31.05.2024: Barcelona

Mic dejun. Prima parte a zilei va fi dedicata vizitarii unora dintre marile realizari ale faimosului arhitect Antoni Gaudi incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Palatul Güell, Casa Batllo, Casa Mila-La Pedrera, Casa Vicens, Parcul Güell si, bineinteles, impunatoarea Bazilica Sagrada Familia, inca neterminata, desi constructia sa a inceput in anul 1882 (intrarile nu sunt incluse). Dupa-amiaza timp liber pentru vizite individuale si ultimele cumparaturi. Cazare la Hotel INNSiDE Barcelona Apolo by Melia 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 01.06.2024: Barcelona - Amsterdam

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Barcelona pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1518 (17:15 / 19:35), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul KL 1377 (20:55 / 00:35).

Ziua 14 / 02.06.2024: Bucuresti

Sosire la Bucuresti la ora 00:35.

 

TARIF: 2580 EURO / loc in camera dubla; Supliment cazare single: 770 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 20 turisti; pt. 15-19 turisti, tariful se va majora cu 150 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Amsterdam - Lisabona si Barcelona - Amsterdam - Bucuresti cu compania KLM

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- bilet de tren pe ruta: Madrid - Barcelona

- transferurile mentionate in program

- 2 nopti cazare cu mic dejun inclus in Lisabona in hotel de 4*

- 1 noapte cazare cu mic dejun inclus in Evora in hotel de 4*

- 2 nopti cazare cu mic dejun inclus in Sevilla in hotel de 4*

- 2 nopti cazare cu mic dejun inclus in Malaga in hotel de 4*

- 1 noapte cazare cu mic dejun inclus in Granada in hotel de 4*

- 2 nopti cazare cu mic dejun inclus in Madrid in hotel de 4*

- 2 nopti cazare cu mic dejun inclus in Barcelona in hotel de 4*

- transport intern pe durata programului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- tur al orasului Lisabona

- intrarea la Biserica Don Jeronimos din Lisabona

- vizita la Sintra

- tur pietonal in orasul Evora

- vizita la plantatia de maslini Basilippo Oleoturismo cu degustarea uleiului de masline

- tur panoramic al orasului Sevilla

- participare la o lectie de flamenco si Show Flamenco cu 1 pahar bautura inclusa

- tur panoramic al orasului Granada

- vizitarea Cetatii Alhambra din Granada

- tur panoramic al orasului Ubeda

- tur panoramic al orasului Madrid

- vizita la Toledo

- tur panoramic al orasului Barcelona

- conducator roman de grup

- asigurarea agentiei in caz de insolvabilitate / faliment

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de oras care se achita individual la receptia hotelurilor

- bacsisuri: 50 euro/pers. pentru ghizi locali si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- excursiile optionale se rezerva si se achita din tara, tarifele acestora fiind calculate pentru un minim de 20 participanti; in cazul in care numarul participantilor este mai mic, tariful se va recalcula; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerii locali

  • Excursie la Ronda si vizita la crama Bodegas Hidalgo cu degustare de vinuri

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19.

Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- PASAPORTUL sau cartea de identitate in curs de valabilitate

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si CONDITIIle contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>